Cliquez ici pour la version en Français
 
HOE EEN INSULINE SPUIT KLAARMAKEN EN TOEDIENEN ?
WAT IS DIABETES ?
WAT MAG IK VERWACHTEN ?
TIPS & TRICKS
VRAAG & ANTWOORD
OPVOLGINGSFICHE
 
VRAAG & ANTWOORD ?

V Wat moet ik doen indien ik meer dan de voorgeschreven dosis insuline heb ingespoten ?
   
A Neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Indien hij/zij niet beschikbaar is, neem dan contact op met de dierenarts van wacht.
   
V Wat moet ik doen indien mijn kat minder dan de voorgeschreven dosis insuline heeft gekregen, of wanneer ik een injectie heb overgeslaan ?
   
A Neem zo snel mogelijk contact op met uw dierenarts en vraag om advies over de eerstvolgende insuline-injectie bij uw kat.
   
V Wat is hypoglycemie ?
   
A Hypoglycemie (laag bloedsuikergehalte) is het meest opgemerkte gevolg van een te hoge dosis insuline. De symptomen van hypoglycemie kunnen plots optreden: zwakheid, spiertrekkingen, beven, depressie, sloomheid, omvallen, wankele gang, abnormaal gedrag,...
   
V Wanneer kan hypoglycemie optreden ?
   
A Hypoglycemie kan op elk moment voorkomen. We zien het vooral tijdens de stabilisatieperiode op het moment dat het insuline-effect het hoogst is (meestal enkele uren na het toedienen van de insuline).
   
V Welke acties moet ik ondernemen wanneer mijn kat tekenen van hypoglycemie vertoont ?
   
A Neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Indien uw kat bij bewustzijn is en in staat is om te slikken, breng dan ongeveer 1 eetlepel honing aan op het tandvlees van uw kat, wrijf over het tandvlees tot wanneer uw huisdier alert genoeg is om te slikken.
   
 
© Boehringer Ingelheim 2016 - V.U.: SCS BOEHRINGER INGELHEIM Comm.V BE/PROZ-161022 - Arianelaan 16 - 1200 Brussel
Tel: 02/773.34.56 - Fax: 02/773.33.99 - E-mail: vetmedica@boehringer-ingelheim.com